Takarítási tippek!

A következőkben otthonuk kitakarítására és rendrakásra vonatkozó tippeket olvashatnak. Az évnek ez egy kritikus időszaka, amikor is itt az ideje, hogy felfrissítsük lakóhelyünket. A legjobb az lenne, ha ez csak 5-10 percet venne igénybe!  Természetesen a tavaszi nagytakarítás elkerülhetetlen ezért is gyakran homlokráncolással várjuk. Itt azonban találhatunk néhány nagyszerű ötletet, melyek segítségével gyorsan elvégezhetjük otthonunk kitakarítását és spórolhatunk is azzal egy időben!

A következőkben található összes ötlet olcsó, könnyen megvalósítható és kiváló módja a tavaszi felfrissítésnek!

Úgy gondolod, hogy morzsa darabok és egyéb nem kívánt dolgok hevernek mindenütt a fürdőszobádban és a konyhaszekrényen? És mi történik, ha valami ráfolyik a polcra? Az emberek észreveszik ezeket a dolgokat, tudod, hogy miről beszélek. Ha a váratlanul beállító barátaid meglátnak egy ilyet, tuti, hogy többé nem akarnak majd átmenni hozzád. Ez egy totális katasztrófa. De most itt a hihetetlenül könnyű megoldás! Miután alaposan megtakarítottuk a konyhaszekrényeket, (eltávolítottuk az összes részét, törölgessük le a felületét) takarjuk le a konyhabútor belső felületeit egy darab gumi alátéttel (megvásárolható tekercsben a százforintos boltokban) Az alátétet a kívánt méretre szabhatod azután minden elemet helyezz vissza. Végül a dolgaid a helyén maradnak, a konyhaszekrényed tiszta lesz, és az alátét végzi el a piszkos munkát. Az alátétet vagy kicseréled, vagy letörölgetet néhány havonta. Így aztán ezen túl majd alig fogod várni, hogy kérkedhess a konyhaszekrényed tavaszi nagytakarításával!

2014. augusztus 06., szerda 10:35

Az ecet előnyei

Írta:

Az ecet rendkívüli hatékonysággal távolítja el a kellemetlen szagokat, vagy akár a cigaretta füstöt.

Ecettel is úgy kell takarítani mint bármi más folyékony tisztítószerrel. Fogjon egy nagy nedvszívó képességű textil darabot, enyhén nedvesítse meg, majd öntsön rá kellő mennyiségű ecetet. Kiválóan távolíthat el makacsabb szennyeződéseket is. Én például éveken keresztül akvárium tulajdonos voltam. Az akvarisztikában gyakorta javasolják, természetes jellege miatt a vízkő eltávolítására.

A másik dolog, amit szeretek az ecetben, hogy el tudja távolítani a főzés közben keletkező szagokat, ha párologtatjuk egy külön edényben főzés közben. Helyezzen egy csésze ecetet egy edénybe, melegítsük közepes lángon, és íme! Az brokkoli és a lazac szag eltűnt!

Azok számára is van egy jó tippem akik sokat cigarettáznak otthonukban. Egyszerűen csak öntsön körülbelül ½ csésze ecetet egy kis tálban a szagtalanítja a bagó szagú lakást. 

Extra tipp dohányosoknak: ecetezzen be egy konyharuhát és a füstös szobában párszor végezzen köríves mozdulatokat az ecetes textillel. mintha a tábortüzet legyezné. Pápá füst és cigiszag!

Partnereink:

 

party zenekar, esküvői zenekar

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

Lapostető szigetelés

Playmobil játék webáruház

Elektromos kisautó webáruház

VW és AUDI bontó    

Hajhosszabbítás árak Budapesten

Parfüm webáruház

 

2014. augusztus 06., szerda 09:35

Citrus erő: Tisztítás narancs olajjal

Írta:

A citrus olajtermékek jól működnek még akkor is, hogy épp egy üvegről kell letörölni a megdermedt ragasztót, vagy egy rászáradt árcédulát kell eltávolítani kedvenc vázánkról.

Remélem megmutathatom a világnak blogomon keresztül hogyan lehet egy tiszta otthont létrehozni és fenntartani egészséges természetes anyagokkal, vegyszer mentesen. Gyakran, találhatunk a hűtőben, vagy a kamrában olyan anyagokat, amivel tisztán tarthatjuk lakásunkat.


Narancs olajjal csodálatosan tisztán lehet tartani a zsírosodó felületeket, állandó használatra is alkalmas. Ha a tűzhely feletti elszívó, szellőzőnyílás makacs zsírfoltoktól hemzseg, használjunk nyugodtam narancs olajat. Ez egy természetes zsíroldó, ami azt jelenti, hogy kiválóan alkalmas konyhai használatra is.

Narancssárga olaj jön létre, ha megnyomja a narancs héját a ily módon kinyerhető az olaj. E folyamat során egy vegyület, az úgynevezett d-limonene (tisztításra előnyös tulajdonságú) jön létre. Ügyeljen arra, hogy ne lélegezzük be ezt, mert bár környezetbarát, okozhat az érzékeny emberek légúti problémákat, kellemetlenséget.

Van sok narancs olajat tartalmazó termék a piacon; győződjön meg róla, hogy a megvásárolt termék környezetbarát márka legyen, különben hozzájuthat számos káros anyagot tartalmazó mixekhez is.

A legjobb módja annak, a narancsszínű olaj használatának, hogy lespricceljük a szennyezett területet, ahol zsír vagy más ragadós maradék található. Alkalmazzuk a terméket (először mindig tesztelje egy kicsi és nem feltűnő területen), majd hagyjuk állni 15 percig. Ezután egy mozdulattal gyorsan törölje le, távolítsunk el minden maradékot. Mossa le vízzel, vagy öblítse le.

Panel fürdőszoba felújítás

Kunststoff fenster Schweiz

Szardínia utazás

 

Íratkozzon fel hírlevelünkre: