2014. július 03., csütörtök 06:46 Írta: 
Értékelés:
(13 szavazat)

Építkezés utáni takarítás

Az utóbbi időben egyre többet lehet hallani a gyenge gazdasági helyzetről, és arról, hogy az milyen módon van hatással az üzletemberekre minden ágazatban. Bár ez igaz lehet néhány magánemberre, mások mégis terjeszkednek, nagyobb mértékben, mint korábban bármikor –és emiatt az ugrásszerű fejlődés miatt a vállalkozásoknak egyre több helyre van szükségük. Sok esetben a cégtulajdonosok a jelenleg meglévő épület kibővítése mellett döntenek, míg mások inkább az új létesítmények építését választják. A bővítés módjától függetlenül az építkezési munkálatok utáni káosz és zűrzavar valószínűsége igen magas. Ezen helyzet gyors megoldása érdekében sok üzletember kiadja ezt a számukra nem túl hálás munkát profiknak. Egy magas minőségű építkezés utáni takarítás nemcsak teljesen kitakarítja és megtisztítja azt az épületet, amiben a munkálatok folytak, hanem szükségtelenné teszi a takarítás miatti új munkaerő felvételét, határt szab a zűrzavarnak és ezen kívül elvégez számos napi takarítási feladatot is. A kifogástalan eredmény érdekében az üzletembereknek biztosnak kell lenniük abban, hogy a feladatra a legkiválóbb építkezés utáni takarítási szolgáltatást nyújtó céget kérik fel, akik fel tudnak mutatni minőségi referenciákat és ajánlásokat.

Tiszta épület

Az estek nagy többségében az épületeknél a takarítócégek megbízásának egyik legfőbb oka a portól és törmeléktől, valamint az adott épület felújítása vagy megépítése során keletkező megmaradt építőanyagoktól való megtisztítás. Többnyire kereskedelmi épületek takarítása során speciális eszközök és technikák használata válik szükségessé, amelyek nincsenek a nem szakmabeliek birtokában. Emellett a hivatásos takarítócégek tisztában vannak a helyi törvényekkel és szabályozásokkal az építőanyagoktól való megszabadulást illetően. Ezen szabályozások és előírások betartása alapvető fontosságú a magas bírságok és számlák elkerülése érdekében az építkezés és átalakítás befejezése után.

Ne alkalmazzon feleslegesen új munkaerőt!

Ahogy már fentebb említettük, az építőiparban a nem szakmabeliek egyáltalán nincsenek tisztában az építési terület megtisztításához szükséges alapvető szakmai ismeretekkel. Amíg némely üzletembert rá lehet bírni arra, hogy a meglévő alkalmazottait bízza meg ezzel a feladattal, a munkafolyamat lassúsága, valamint a takarítási technikák és az elszállítással kapcsolatos törvények nem ismerete jóval több gondot tud okozni, mint amennyit kellene. Hasonlóképpen, számos munkaadó inkább további munkavállalók alkalmazása mellett dönt az építkezési terület megtisztításához. Bár ez az új munkaerő lehet, hogy tapasztalt és magasan képzett erre a feladatra, általában jelentős óránkénti fizetést, biztosítást és egyéb járulékokat kell majd neki és utána fizetni. A legtöbb esetben ennél sokkal kifizetődőbb és hatékonyabb megoldás egy professzionális takarítócég megbízása az építkezés utáni nagytakarítás elvégzésére. Az üzletemberek általános vélekedésével szemben egy takarítócég megbízása valóban költséghatékony, emellett tökéletes munkát végeznek el.

Kevesebb zavaró tényező

A cégtulajdonosoknak manapság rengeteg napi feladattal kell megbírkóznia – és az esetek többségében egyáltalán nincs idejük ezen kívül mással foglalkozni. Szerencsére egy takarítócég megbízása hatékony módja az építkezés utáni nagytakarítás levezénylésével kapcsolatos teendők minimalizálására. A legtöbb esetben a takarítócég fogja irányítani az építkezés utáni takarítás összes feladatát, így a cégtulajdonosnak csak a saját cégének igazgatásával és növelésével kell törődnie. Egy takarítócég megbízásakor a maximális eredmény biztosítása érdekében érdemes a cégtulajdonosnak és a takarítócég vezetőinek megtárgyalnia az azonosítható feladatokat, az elvárt befejezési dátumot és a takarítás pénzügyi vonzatát. Ezen kívül szerződést is szoktunk kötni ügyfeleinkkel, így megelőzve az esetleges viták felmerülését és biztosítva a professzionális, határidőre elkészülő munkát.

Az építkezés utáni takarítás elvégzésére kiadott megbízás további előnyei

Míg a tiszta épület, új alkalmazottak felvételének szükségtelensége és kevesebb zavaró tényező mind kétségtelenül előnyös a cégtulajdonosok számára, ezek nem az egyedüli pozitívumai a takarítócég megbízásának. A cégtulajdonosok ezen kívül meg tudnak állapodni a takarítócéggel további számos, még „piszkosabb” takarítói feladatok elvégzéséről, például a szőnyegek kitisztításáról, a WC kitakarításáról vagy a szemét eltávolításáról. Egy takarítócég megbízása esetén a cégtulajdonosnak jeleznie kell az elvárásait a feladatok elvégzését illetően az optimális eredmény elérése érdekében. Míg a takarítócég készséggel elvégzi a rá bízott feladatokat, mindenképpen tisztában kell lennie a megbízó által elvárt határidővel. Megfelelő kommunikáció mellett az építkezésbe vagy felújításba belekezdett cégtulajdonosok biztosítani tudják az építkezés utáni takarítócégtől elvárt minőségi eredményt.

Építkezés utáni takarítás árak

Megjelent: 6737 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. július 22., kedd 05:12